Anasayfaya gitmek için tıklayınız
 
 Güncel Haberler  


 
Park kuralları

a)Açık alanda park etme

  • LPG ve Akaryakıt tankerleri, görevleri dışında hiç bir şekilde cadde ve yollarda park edemezler
  • Meskun yerlerde araçlar ancak zaruret halinde ve kısa bir süre için, cadde ve sokak gibi kalabalık olmayan, tenha bir yerde park edebilir. Bu tenha yer dahi insanların toplu olarak bulunabilecekleri yerlerden, ki apartmanlar buna dahildir, en az 15 metre. uzakta olmalıdır. 
  •  İkmal yapmak için cadde ve yollarda park etme mecburiyeti olduğunda, köşe başlarından en az 3 metre. geride park edilecektir 
  •  Yakıt istasyonları, otel, lokanta gibi özel mülkiyet sınırları içinde, sorumlu birinin müsaadesi olmadan park edilmez.
  • Halkın toplu olarak bulunduğu veya toplandığı, cami, okul, kahvehane gibi binalarla; tünel, köprü ve çıplak ateşlere 100 metre.'den daha yakın park edilemez.
  • Park yerleri dışındaki yerlerde park edilen akaryakıt, LPG tankeri nezaretsiz bırakılamaz.

b)Kapalı yerlerde park etme

Umuma açık herhangi bir garajda veya bina içinde park edecek LPG tankerinde, sıvı LPG, tamamen boşaltılmış, tank ve donanımlarında, ikmal hortumlarında basınç, yaklaşık olarak, atmosfer basıncına düşürülmüş olacak ve bütün vanaları kapalı olacaktır. Garaja girmeden önce hortum uçları ve/veya vana ağızları tapa veya kör flanşla kapatılmış olacaktır.

Motor veya şasi akşamı arızası sebebiyle garaja/tamirhaneye çekilmesi icap eden vasıtalar yetkili ve acil durumlarda müdahale edebilecek bir şahıs tamir süresince devamlı olarak tankerin başında durarak emniyeti sağlamalıdır.

Se Petrole ait garajlardaki Emniyet kuralları sürücüler tarafından bilinmeli ve tam olarak uygulanmalıdır.